Med Ridder Rantzau på jernhest rundt om Bredebro.

Turene er i øjebliket ikke på lager.

 

 

 

Der er tale om 2 forskellige ture med start fra Bredebro Idrætscenter og Camping (Langagervej 64, 6261 Bredebro).

Den ene tur går fra Bredebro-Trøjborg-Visby-Bredebro. Den anden går fra Bredebro-Ellum-Løgumkloster-Bredebro.

På den tredie tur besøger han sin "kampfælles område" Møgeltønder. Her starter turen ved OK vaskehallen ved Kvickly Tønder (Plantagevej 38, 6270 Tønder). Turen går fra Tønder  N. - Møgeltønder - Tønder N.

 

På første tur kører vi lidt rundt i små "ryk" i Bredebro og Ridderen fortæller lidt om byens historie.

 

Derefter tager vi et noget længere ryk, til vi når ud til Trøjborg Slotsruin. Her holder vi en lille pause, mens Ridderen igen fortæller lidt om Slottet, hvilken tilknytning han har til det og hvordan det endte som en ruin.

Herfra fortsætter vi på jernhestene til Visby Brugs, hvor vi holder et lille pitstop. Her har I mulighed for at købe lidt til at klare turen tilbage til Bredebro. Inden vi atter bestiger jernhesten og "rider" det sidste stykke tilbage, fortæller Ridderen lige en lille smule om Visby.

 

På anden tur fra Bredebro starter Ridderen med at fortælle lidt om Bredebros historie. Derefter cykler vi til Ellum. Her gør vi et lille stop, mens Ridderen fortæller lidt om Frisere og DM/EM/VM i BMX.

Derfra cykler vi til sydkanten af Løgumkloster og hører om barakby, Krigsfanger fra 1. verdenskrig. Herefter får I et lille indblik i, hvorfor vi kunne kalde Løgumkloster en skoleby. Undervejs gør vi holdt ved Kirken og resterne af klosteret. Ridderen fortæller lidt om dets/ dens historie. Vil I se nærmere på det indvendigt må I gøre det en anden gang.

Vi slutter besøget i nordkanten af Løgumkloster ved endnu en barakby. Inden turen går tilbage til Bredebro, får I lidt fortælling, om det vi passerer på vejen, da vejen er lidt trafikeret og det ikke er så smart at stoppe, før vi er i Bredebro igen.

 

På den tredie tur starter vi ved Kvickly Tønder. Inden vi cykler fortæller Ridderen lidt om Tønder N's historie. Herfra cykler vi ud til og langs med "landegrænsen" mellem Hertugdømmet Slesvig-Holsten og Danmark. Vi fortsætter af cykelstierne ud til Schackenborg, hvor vi laver første stop. Ridder Rantzau fortæller lidt om Møgeltønderhus, Schackenborg og hans herremandskollega Hans Schack.

Herefter går turen af Slotsgades brosten til Æ Stern. Her får I lidt mere om selve Møgeltønders historie og hvorfor det her altid har været Danmark! Derfra cykler vi en lille tur til Sønderbyen og prøver at fantasere os tilbage til 1050 før Tønder blev anlagt.

Her fra går turen videre af en grussti tilbage mod Tønder N. Når vi når til "landegrænsen" bruger vi anledningen til lige at gøre et lille holdt og få historien om bl.a. Landbrugsskolen, der blev til ECCO kursuscentret. 

Når vi er sikre på, at vi kan komme sikkert over "grænsen" vi cykler tilbage til Kvickly.

 

 

 

 

Andre ture og tider (klik her)

Vi tilbyder historier og oplevelser i Tønder bag digerne

Guidede byture til fods og på cykel i Tønder

Hvem er jeg?