Byvandring Downtown Toftlund med Læge Lauesgaard

 

Varen er indtil videre kun på "lager", dvs. den kan bestilles for selskaber.

 

Byvandringer i Toftlund med Læge Lauesgaard er lige nu kun muligt for selskaber, som kan bestille en bytur med ham.

Turen er på dansk. Turen tager 1 time. Efter turen kan jeg tilbyde, at I forsætter med en biftur i Toftlund Biograf eller køber en bøf til aftensmad på Landevejsgrillen.
 

En initiativrig ildsjæl flyttede fra Skagen i ”Det gamle Danmark” sydpå til hjertet af ”Det nye Danmark” efter genforeningen i 1920.

Hans mål var af frelse og genskabe danskheden i Sønderjylland efter det siden 1864 havde været tysk. 

 

Som base herfor valgte han Toftlund. En by tyskerne nærmest ”plantede” på en bar mark, som følge af deres sejr over danskerne i 1864.

Alligevel var der massivt flertal for Danmark i ved afstemningen d. 10. februar 1920. Næsten lige så mystisk et resultat som, at den valgte at være en del af Tønder kommune i 2007.

 

Kom til Toftlund og gå en tur med Dr. Aage Lauesgaard og hør om alle hans mange påfund f.eks. Bogens Højskole, Toftlund Danske Børnehave m.m.

Han fortæller også noget om byens fordele og ulemper ved at ved lægge, som den kom til at gøre fra omkring år 1200 og til i dag.
 

Alle Turen starter og slutter på Kulturtorvet (Torvegade 8, 6520 Toftlund).  Selve byturen koster 40kr., som betales ved start. Betaler I 120kr. kan jeg tilbyde en biograftur med en lille popcorn og en Kildevand i Toftlund biograf efter byturen.

 

Forestillingen starter kl. 19.00, hvilke film, der går kan I se på biografens hjemmeside. Vil I hellere have en Herregårdsbøf med en ½ l sodavand på Landevejsgrillen efter byturen kan det også lade sig gøre. Det koster også 120 kr..

Andre ture og tider (klik her)

Vi tilbyder historier og oplevelser i Tønder bag digerne

Guidede byture til fods og på cykel i Tønder

Hvem er jeg?