Hvem er jeg?

 

Mojn, jeg hedder Jens Rasch. 

 

Fra jeg var helt lille, har jeg elsket at høre og fortælle eventyr og historier. Mine klare favoritter er dem om Klods Hans og Tordenskjold.

Jeg fik ikke prinsessen og kongeriget deler jeg med ca. 38.000 andre fastboende. Men: ”Hille-Hej! Kom og se, hvad I kan finde.” 

Jeg blev kasseret ved sessionen, er næsten blind på begge øjne og har passeret de 50. Selvom her til tider er mere end rigeligt med vand, er chancerne for at blive en stor søhelt nok væk. Men med lidt langt hår og en Kagmandsdragt, så lugter det da lidt af fisk.

Jeg er uddannet lærer og har nydt arbejdet i 25 år. Jeg har arbejdet i både folke-, fri-, efter- og danske mindretalsskoler. De fleste år har jeg tilbragt i folkeskolen og været med til at implementere 2 skolereformer. I foråret 2014 tænkte jeg: ”Nej, ikke alle gode gange 3! Nu er det vist blevet tid at prøve noget andet.”

Derfor startede jeg dette firma, da jeg allerede var byguide i Tønder, Møgeltønder, Toftlund og Skærbæk. Da jeg altid har kunnet lide gøglerier og gadeteater var ideen ret nærlæggende og især Æ Kagmand har Tønderborgerne taget til sig og turisterne taget rigtigt godt imod.

Jeg er født og opvokset i Korsør, hvor min far var styrmand/ kaptajn på Storebæltsfærgerne indtil de begyndte at bygge broen. En del af min ”SFOtid” er tilbragt der og søfolk kan rigtig mange gode historier!

Min mor arbejdede i en bagerbutik. Når jeg hentede hende ved fyraften, benyttede Mester ofte chancen til lidt mandesnak med sin lånesøn.

Takket være mit store netværk gennem mange år, som leder i FDF, fik jeg tilbudt job i Tønder by i 1995. 

Jeg har boet her siden og fundet ud af, at ikke kun byen, men hele kommunen rummer mange gode historier, som jeg nu vil prøve at gøre noget for, at andre får hørt. Derfor har jeg været en tur på Tønder Handelsskole i efteråret 2014 og fuldte HG for studenter takket været min studentereksamen fra 1987. Jeg kommer nok til at stå i statistikken som en af dem, er ikke gennemførte, da virksomhederne ikke ligefrem står i kø for at få en voksenlærling på 50.

Så derfor har jeg brugt uddannelsen til at lege iværksætter og skabt dette firma. Der er taget rigtig godt imod mit projekt. Det er jo dejligt. Efter en lille pause savnede jeg dog eleverne og er vendt tilbage til lærerjobene. Firmaet er nu blot en ny hobby, hvor jeg kan udleve mine interesser for at lave gadeteater, fortælle gode historier og Storm P løsninger. Samtidig er det sjovt og sikkert sundt, at der med hobbyeen følger med at lave en masse ting, som jeg ellers ikke har beskæftiget mig med tidligere.

Efter en tid at have arbejdet i børnehave, håber jeg på, at kunne skabe en karriere som SFO-/ skolepædagog/ -medarbejder ved siden af udvikingen af dette firma. Og forsat have tid til at være FDFer. 

I øjeblikket kører jeg Syd- og Sønderjylland tyndt i min stridsvogn med visir og vatpinde i kampen mod Corona, hvor jeg er Kviktestpoder hos Carelink A/S.

 

Andre ture og tider (klik her)

Vi tilbyder historier og oplevelser i Tønder bag digerne

Guidede byture til fods og på cykel i Tønder

Hvem er jeg?