Byvandringer Dowtown Tønder med Kagmanden

 

Fra 7. august 2017 udbydes der følgende ture:

Lørdag kl. 11.00 og 14.00

 

 

Turen starter ved Statuen på Torvet. Turen foregår på dansk og tager en 1 time. Turen slutter ved min Rollup på Torvet.

Den koster 40kr., som betales kontant eller mobilepay 51 50 70 16 

 

Ingen tilmelding bare mød op.

Hver tur starter med historien  om hvad/ hvem Kagmanden er, så I hurtigt forstår, at der ikke er tale om en stavefejl og det ikke har noget med Sønderjysk Kaffebord at gøre.

Kagmandens ture foregår i det meste af Downtown Tønder/ "Det Gamle Tønder" dvs. den del af byen, der lå inden for byporterne fra 1040 - 1863. Herfra går vi en en tur rundt i "min" dejlige, hyggelige by i "Det Vilde Vesten". Jeg fortæller undervejs om nogle af byen huse og gader, samt nogle af de pæne og mindre pæne historier om de folk, der levede i dem. Du får et indblik i byens start i 1050 og historie frem til i dag.

 

Der bliver også lidt om Slesvig-Holsten-, Danmark-, Tyskland- og Verdenshistoriens betydning for Tønders og omegnens udvikling.

Oversvømmelser, brande, sygdomme, krige og andre katastrofer er jeg også nødt til at bruge lidt tid på. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget andet, så der bliver plads til grin og eftertanke.

 

Fordele og ulemper gennem tiden ved, at danskere, tyskere og frisere bor dør om dør her i området gennem 1000 år, er jeg selvfølgelig nødt til at bruge lidt tid på. Da vi her på vestkysten har en noget anden oplevelse af det at bo og virke sammen, samt det, der kaldes "genforeningen, end de har/ havde på østpåkysten og nord for Kongeåen.

 

Jeg arbejder også på et koncept, hvor jeg tilbyder en indendørs byvandring i Downtown Tønder i Æ Kachmand Showroom, Vestergade 45, 6270 Tønder. Turen er især tiltænkt som et tilbud til Jer, som måske har lidt svært ved at klare en times gåtur rundt i byens gader. I skal naturligvis ikke snydes for muligheden for at få lidt af vide om Tønder by og områdets spændende historie. Jeg forventer at kunne tilbyde den lørdag kl. 13.00 fra lørdag d. 26. august.

 

 

Jeg vil også gerne hjælpe Jer med at få lidt ekstra oplevelser. Kontakt mig via mail jens@kagmandtours.dk. Jeg kan give, Jer 8 - 10 tips til, hvor I kan gå på opdagelse i områdets historie.

 Vil du høre og se det lidt mere moderne Tønder efter 1864, så gå en tur med Banemand Hansen

Andre ture og tider (klik her)

Vi tilbyder historier og oplevelser i Tønder bag digerne

Guidede byture til fods og på cykel i Tønder

Hvem er jeg?