Byvandringer Dowtown Tønder med Kagmanden

 

I August og september udbydes foreløbig kun ture 

Lørdag kl. 11.00 (ikke 21/8 og 18/9)

 

Turene starter ved statuen på Torvet.

Turene foregår på dansk. De tager 1½ time. Det koster 50kr./ person. Billetter kan købes via Rømø-Tønder Turistforeningens hjemmeside eller ved start.

 

Hver tur starter med historien om hvad/ hvem Kagmanden er, så I hurtigt forstår, at der ikke er tale om en stavefejl og det ikke har noget med Sønderjysk Kaffebord at gøre.

Kagmandens ture foregår i det meste af Downtown Tønder/ "Det Gamle Tønder" dvs. den del af byen, der lå inden for byporterne fra 1040 - 1863. Herfra går vi en en tur rundt i "min" dejlige, hyggelige by i "Det Vilde Vesten". Jeg fortæller undervejs om nogle af byen huse og gader, samt nogle af de pæne og mindre pæne historier om de folk, der levede i dem. Du får et indblik i byens start i 1050 og historie frem til i dag.

 

Der bliver også lidt om Slesvig-Holsten-, Danmark-, Tyskland- og Verdenshistoriens betydning for Tønders og omegnens udvikling. Herunder hvorfor der ikke er en genforeningssten i Tønder, som stort set eneste by i Sønderjylland.

Oversvømmelser, brande, sygdomme, krige og andre katastrofer er jeg også nødt til at bruge lidt tid på. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget andet, så der bliver plads til grin og eftertanke.

 

Her på vestkysten har vi en noget anden oplevelse af det at bo og virke sammen, samt det, der kaldes "genforeningen, end de har/ havde på østpåkysten og nord for Kongeåen. Derfor kommer jeg omkring fordele og ulemper gennem tiden ved, at danskere, tyskere og frisere bor dør om dør her i området gennem 1000 år.

 

Jeg arbejder på at tilbyde en indendørs byvandring i Downtown Tønder i Æ Kachmand Showroom, Vestergade 45, 6270 Tønder, når Julebyen Tønder åbner 6. november.

Turen er især tiltænkt som et tilbud til Jer, som måske har lidt svært ved at klare en times gåtur rundt i byens gader. I skal naturligvis ikke snydes for muligheden for at få lidt af vide om Tønder by og områdets spændende historie.

Turtilbuddet er sat på Coronatimeout. .

 

 

Jeg vil også gerne hjælpe Jer med at få lidt ekstra oplevelser. Kontakt mig via mail jens@kagmandtours.dk. Jeg kan give, Jer tips til, hvor I kan gå på opdagelse i områdets historie.

 Vil du høre og se det lidt mere moderne Tønder efter 1864 og høre mere om Genforeningen set fra Tønder, så gå en tur med Banemand Hansen

Andre ture og tider (klik her)

Vi tilbyder historier og oplevelser i Tønder bag digerne

Guidede byture til fods og på cykel i Tønder

Hvem er jeg?